Social media beheer voor bedrijven in 2023

Overweeg jij ook om je sociale media in 2023 te laten beheren door iemand anders? Vind je ook dat het zo moeilijk is om bij te blijven en het zo tijdsintensief is? We get it.


De expertise en tijd die nodig is om je social media als bedrijf te onderhouden, is meer dan de meeste bedrijven intern aankunnen. Dit geldt vooral voor kleinere marketingteams die worstelen met sociale groei. Dat is de reden waarom het uitbesteden van sociale media zo gebruikelijk is voor grote én kleine merken.

Door je online aanwezigheid over te laten aan de experts van Kruisraket, zie je het werkelijk rendement van jouw investering in sociale media. Nog niet overtuigd? Dan geven wij je graag wat meer info over de voordelen ervan, de uitdagingen en de belangrijkste overwegingen.

De grootste voordelen van je social media te laten beheren

1. Expertise en meer schaalbaarheid

Gezien je sociale media kan zorgen voor het generen van leads, en het bovendien je klanten behoudt, kan je het jezelf niet veroorloven om je online aanwezigheid als een bijzaak te behandelen of het in onervaren handen na te laten. Door je social media te laten beheren door Kruisraket, kun je:

  • Kansen en tekortkomingen van je huidige sociale aanwezigheid identificeren: meer leads, snellere reacties, meer bereik en een grotere naamsbekendheid
  • Je aanwezigheid op specifieke sociale platforms laten groeien (denk: meer Instagram-volgers krijgen, een community op Linkedin beheren, etc.)

Kruisraket beschikt over de juiste middelen en knowhow om al het bovenstaande te bereiken. Zo word je online aanwezigheid in no time gelanceerd.

2. Werk slimmer, niet harder

Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, Pinterest, Snapchat... de lijst met social media kanalen blijft maar groeien! Om je aanwezigheid op slechts één kanaal goed te beheren, moet je elke week meerdere uren werk verzetten. Dus waar haal je de tijd vandaan?

Door Kruisraket in te huren, kan je je richten op je eigen verantwoordelijkheden en het dagdagelijks bestuur van je onderneming. Terwijl een team van getrainde sociale supersterren zich bezighoudt met het beheren van jouw social media kanalen. Zo hoef jij geen tijd te verliezen en zelf veel tijd te verliezen door trial en error. Het is een win-win situatie!

Twee sociale media beheerders

3. Bespaar op kosten!

Bedrijven kunnen veel tijd en geld besteden aan social management zonder resultaten te zien. Het inhuren van een interne social media manager is kostbaar en zorgt niet noodzakelijkerwijs voor een sterke social performance met de gewenste resultaten. Als je jouw social media management laat beheren door een agency, kan je kosten zoals secundaire arbeidsvoorwaarden, salarisadministratie of overheadkosten uit de weg gaan. In plaats daarvan beschik je over een team van hoogopgeleide mensen die je sociale media beheren tegen een veel efficiëntere kostprijs.

4. Frisse ideeën en content

Wanneer je al een heel eind voor een merk of brand werkt, kan je in een tunnelvisie geraken. Dan kan het moeilijk zijn om dingen te zien vanuit het perspectief van een nieuwe klant. Kruisraket neemt de tijd om jouw merk en bedrijf te leren kennen terwijl het een frisse kijk toevoegt.

Omdat Kruisraket, als online marketingbureau, te maken krijgt met een verscheidenheid aan klanten in verschillende sectoren, brengen we onze ervaring en kennis mee aan tafel. Bovendien is Kruisraket op de hoogte van alle opkomende contentmarketingtrends en kunnen we voorspellingen doen over komende trends in jouw branche en daar ideeën over bedenken.

Je social media laten beheren levert resultaten op

Weet je nog steeds niet zeker of outsourcing iets voor jou is? Dat begrijpen we, social media- kanalen beheren lijkt op zich geen kunst te zijn. Maar om ze te krijgen waar ze moeten zijn, is het vertrouwen op een professioneel marketingbureau noodzakelijk om je producten en diensten op de markt te brengen. Hoewel het mogelijk is om zowel je eigen bedrijf als je social media te beheren, is de kans groot dat het je uiteindelijk meer geld en tijd zal kosten dan het waard is – daarom is een samenwerking met Kruisraket zinvol.

Kruisraket houdt zich naast sociale media en content ook bezig met Google ads, SEO, online advertising, email-marketing en analyse & rapportage.

Heb je interesse in één of meerdere van onze diensten? Aarzel zeker niet om ons contactformulier in te vullen!

Meeting over het beheer van social media

Wil je ook je bedrijf een boost geven door het inzetten van social media, maar je weet niet waar beginnen? Just drop us a line!


Digitale strategie & dashboarding

Als bureau identificeren we door gerichte vragen jouw behoeften, ontwikkelen een digitale strategie op maat, en bieden een helder kostenoverzicht en rapportage via jouw persoonlijke dashboard.

Lead generation

Met een duidelijke strategie en de juiste call-to-actions maken we van je website een ware bezoekersmagneet en toveren we prospecten om in klanten.

Google Ads

Maak jezelf altijd en overal zichtbaar. Met SEA (Search Engine Advertising) zorg je ervoor dat mensen je vinden wanneer ze naar jouw product op zoek zijn.

SEO

Met SEO (Search Engine Optimization) verbeter je jouw organische rankings in Google zodat je website meer bezoekers aantrekt en leads genereert.

Social media

Inspireer je volgers en maak je merk bekend bij nieuwe relevante doelgroepen. Met pakkende content zorgen we voor momenten om te liken, sharen en converteren.

Webdesign & development

Wij maken jouw website met behulp van Craft CMS zo eenvoudig mogelijk voor jou en zo indrukwekkend mogelijk voor de klant.

E-mailmarketing

Een éénmalige nieuwsbrief of periodieke e-mailcampagnes: we bedenken, ontwerpen en programmeren e-mails die inspireren, overtuigen en converteren.

Online advertising

Online adverteren kan niet enkel via social media en Google. Er zijn nog veel meer relevante kanalen. Wij stellen de juiste aan u voor in een overzichtelijk mediaplan.

Fotografie, video en copy

We creëren aantrekkelijke content door middel van de beste in-house copywriters, fotografen en videocreators.