Social media uitbesteden in 2023

Overweeg jij ook om je sociale media uit te besteden in 2023? We get it. De expertise en tijd die nodig is om sociale campagnes te voeren, is meer dan de meeste bedrijven intern aankunnen. Dit geldt vooral voor kleinere marketingteams die worstelen met sociale groei. Dat is de reden waarom het uitbesteden van sociale media zo gebruikelijk is voor grote én kleine merken.

Door je online aanwezigheid over te laten aan de experts van Kruisraket, zie je het werkelijk rendement van jouw investering in sociale media. Nog niet overtuigd? Dan geven wij je graag wat meer info over de voordelen ervan, de uitdagingen en de belangrijkste overwegingen.

De grootste voordelen van het outsourcen van je social media

Het lijkt misschien de juiste keuze om social media in-house te doen. Maar overweeg deze belangrijke voordelen van het uitbesteden van uw sociale marketing aan digital marketing agency Kruisraket.

1. Directe expertise en meer schaalbaarheid

Gezien je sociale media kan zorgen voor het generen van leads, en het bovendien je klanten behoudt, kan je het jezelf niet veroorloven om uw online aanwezigheid als een bijzaak te behandelen of het in onervaren handen na te laten. Door je social media uit te besteden aan Kruisraket, kun je:

  • Kansen en tekortkomingen van je huidige sociale aanwezigheid identificeren (zoals meer leads, snellere reacties en een grotere naamsbekendheid)
  • Je aanwezigheid op specifieke sociale platforms laten groeien (denk: meer Instagram-volgers krijgen, een community op Linkedin beheren, etc.)

Kruisraket beschikt over de juiste middelen en knowhow om al het bovenstaande te bereiken. Met directe toegang tot onze capaciteiten, word je online aanwezigheid in no time gelanceerd.

2. Werk slimmer, niet harder

Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, Pinterest, Snapchat... de lijst met social media kanalen blijft maar groeien! Om je aanwezigheid op slechts één kanaal goed te beheren, moet je elke week meerdere uren werk verzetten. Dus waar haal je de tijd vandaan?

Door ervaren online marketingbureau Kruisraket in te huren, kan je je richten op je eigen verantwoordelijkheden terwijl een team van getrainde sociale supersterren zich bezighoudt met alles wat sociaal is. Met de juiste tools en een goede workflow blijft Kruisraket op de hoogte van alle social updates, zodat jij geen kostbare tijd hoeft te investeren in trial-and-error managementinspanningen. Het is een win-win situatie!

3. Bespaar op kosten!

Bedrijven kunnen veel tijd en geld besteden aan social management zonder resultaten te zien. Het inhuren van een interne social media manager inspanningen is kostbaar en zorgt niet noodzakelijkerwijs voor een sterke social performance met de gewenste resultaten. Als je jouw social media management uitbesteedt, kan je kosten zoals secundaire arbeidsvoorwaarden, salarisadministratie of overheadkosten die gepaard gaan met het inhuren en trainen van een nieuwe medewerker uit de weg gaan. In plaats daarvan beschik je over een team van hoogopgeleide mensen die je sociale media beheren tegen een veel efficiëntere kostprijs.

Wanneer je er voor kiest om samen te werken met Kruisraket, zijn wij verantwoordelijk voor het creëren van content en het monitoren en optimaliseren van de resultaten. Deze verantwoordelijkheid kan het financiële risico wegnemen dat gepaard gaat met het inhuren van interne medewerkers of het uitvoeren van je eigen inspanningen op het gebied van social media management.

4. Frisse ideeën en content

Wanneer je voor een merk werkt en dat al een lange tijd doet, kan het moeilijk zijn om dingen te zien vanuit het perspectief van een nieuwe klant. Kruisraket neemt de tijd om jouw merk en bedrijf te leren kennen terwijl het een frisse kijk toevoegt. Maar wat is het voordeel nu van een frisse blik en ideeën voor jouw campagnes? Het vergroot je engagement met de doelgroep waarop je focust.

Omdat Kruisraket, als digital marketingbureau, te maken krijgt met een verscheidenheid aan klanten in verschillende sectoren, brengen we onze ervaring en kennis mee aan tafel. Bovendien is Kruisraket op de hoogte van alle opkomende contentmarketingtrends en kunnen we voorspellingen doen over komende trends in jouw branche en daar ideeën over bedenken.

Social media uitbesteden - Mockup colonne - Kruisraket Roeselare

Je social media uitbesteden levert doeltreffende resultaten op

Weet je nog steeds niet zeker of outsourcing iets voor jou is? Dat begrijpen we, social media- profielen beheren lijkt op zich geen kunst te zijn. Maar om ze te krijgen waar ze moeten zijn, is het vertrouwen op een professioneel marketingbureau noodzakelijk om je producten en diensten op de markt te brengen. Hoewel het mogelijk is om zowel je eigen bedrijf als je social media te beheren, is de kans groot dat het je uiteindelijk meer geld en tijd zal kosten dan het waard is – daarom is een samenwerking met Kruisraket zinvol.

Kruisraket houdt zich naast sociale media en content ook bezig met Google ads, SEO, online advertising, email-marketing en analyse & rapportage.

Heb je interesse in één of meerdere van onze diensten? Aarzel zeker niet om ons contactformulier in te vullen!

Prijzen sociale media uitbesteden in 2023

Bij Kruisraket begrijpen we dat elk bedrijf uniek is, met zijn eigen specifieke behoeften en doelstellingen. Daarom bieden we geen one-size-fits-all prijslijst aan.

De prijzen voor het uitbesteden van sociale media zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van je bedrijf, de reikwijdte van je campagnes, de frequentie van de posts, en de complexiteit van de strategieën die we implementeren. We kijken naar de specifieke eisen van jouw merk om een pakket samen te stellen dat niet alleen aan je behoeften voldoet, maar ook past binnen je budget.

Social media uitbesteden - SMM - Kruisraket Roeselare

Wil je ook je bedrijf een boost geven door het inzetten van social media, maar je weet niet waar beginnen? Just drop us a line!

Digitale strategie & dashboarding

Als bureau identificeren we door gerichte vragen jouw behoeften, ontwikkelen een digitale strategie op maat, en bieden een helder kostenoverzicht en rapportage via jouw persoonlijke dashboard.

Lead generation

Met een duidelijke strategie en de juiste call-to-actions maken we van je website een ware bezoekersmagneet en toveren we prospecten om in klanten.

Google Ads

Maak jezelf altijd en overal zichtbaar. Met SEA (Search Engine Advertising) zorg je ervoor dat mensen je vinden wanneer ze naar jouw product op zoek zijn.

SEO

Met SEO (Search Engine Optimization) verbeter je jouw organische rankings in Google zodat je website meer bezoekers aantrekt en leads genereert.

Social media

Inspireer je volgers en maak je merk bekend bij nieuwe relevante doelgroepen. Met pakkende content zorgen we voor momenten om te liken, sharen en converteren.

Webdesign & development

Wij maken jouw website met behulp van Craft CMS zo eenvoudig mogelijk voor jou en zo indrukwekkend mogelijk voor de klant.

E-mailmarketing

Een éénmalige nieuwsbrief of periodieke e-mailcampagnes: we bedenken, ontwerpen en programmeren e-mails die inspireren, overtuigen en converteren.

Online advertising

Online adverteren kan niet enkel via social media en Google. Er zijn nog veel meer relevante kanalen. Wij stellen de juiste aan u voor in een overzichtelijk mediaplan.

Fotografie, video en copy

We creëren aantrekkelijke content door middel van de beste in-house copywriters, fotografen en videocreators.