Wat is Internet marketing?

In de wereld van vandaag speelt internetmarketing een belangrijke rol. Het is een onmisbaar element in de strategie van elk modern bedrijf, gericht op het effectief promoten en verkopen via online kanalen. Zie je door het bos de bomen niet meer? We bieden je graag een helder overzicht van de verschillende types internetmarketing en de voordelen van internet marketing.

Zaakvoerder voert telefoongesprek over internet marketing.

Soorten internet marketing

Internetmarketing is een paraplu-term die verschillende strategieën en technieken omvat. Hier zijn enkele van de meest voorkomende vormen:

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

SEO is het proces van het optimaliseren van uw website om een hogere ranking in zoekmachine resultatenpagina's (SERP's) te bereiken. Dit wordt bereikt door het verbeteren van verschillende elementen van jouw website, zoals de snelheid, de mobiele responsiviteit, de inhoudskwaliteit en de gebruikte trefwoorden. Verhoog de zichtbaarheid van je website met een sterke SEO-strategie, waardoor potentiële klanten die op zoek zijn naar jouw producten of diensten je gemakkelijker kunnen vinden.

Zoekmachine adverteren (SEA)

SEA, bijvoorbeeld via Google Ads, houdt in dat je betaalt voor advertenties die bovenaan de zoekresultaten verschijnen. Deze advertenties vallen direct op bij gebruikers na het invoeren van hun zoekopdracht. Het is een snelle en effectieve methode om je zichtbaarheid in zoekmachines te vergroten, ideaal voor nieuwe websites of voor wie snel resultaat wil bereiken.

Social media marketing

Social media marketing is het proces van het promoten van producten, diensten of merken via sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en meer. Deze vorm van marketing maakt gebruik van de kracht van sociale netwerken om merkbewustzijn te vergroten, klantbetrokkenheid te stimuleren en uiteindelijk de verkoop te bevorderen. Het gaat niet alleen om het plaatsen van advertenties, maar ook om het creëren van boeiende content die aansluit bij de interesses en behoeften van de doelgroep, het opbouwen van relaties met volgers en het analyseren van data om strategieën te optimaliseren.

E-mailmarketing

E-mailmarketing is het versturen van gepersonaliseerde berichten naar een lijst van abonnees. Deze vorm van marketing draait om het verzenden van georganiseerde, relevante berichten. Dit kan variëren van promotionele e-mails en nieuwsbrieven tot gepersonaliseerde aanbiedingen en informatie die waarde toevoegt aan de ervaring van de ontvanger. Het is een directe en kosteneffectieve methode om in contact te blijven met klanten, merkbewustzijn te verhogen, en de verkoop te stimuleren.

Contentmarketing

Contentmarketing draait om het creëren en delen van waardevolle, relevante en consistente content om een duidelijk gedefinieerd publiek aan te trekken en te behouden. Dit kan variëren van blogposts en artikelen tot video's en podcasts. Het doel is om interesse te wekken en klanten aan te trekken door middel van kwalitatieve inhoud.

Affiliate marketing

Bij affiliate marketing promoot je producten of diensten van andere bedrijven op jouw website of via jouw digitale kanalen. In ruil daarvoor ontvang je een commissie voor elke verkoop die via jouw unieke affiliate link wordt gegenereerd.

Influencer marketing

Influencer marketing maakt gebruik van personen met een aanzienlijke online aanwezigheid en invloed om jouw producten of diensten te promoten. Dit kan een effectieve manier zijn om geloofwaardigheid en zichtbaarheid in jouw doelmarkt te vergroten.

Internet marketeers aan het werk.

De voordelen van internet marketing

Wereldwijd bereik

Internetmarketing doorbreekt geografische beperkingen, waardoor bedrijven een wereldwijd publiek kunnen bereiken. Dit vergroot de markt en verkoopmogelijkheden aanzienlijk.

Kostenbesparing

In vergelijking met traditionele marketingmethoden zijn de kosten van internetmarketing aanzienlijk lager. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor zowel kleine als grote bedrijven.

Gerichte marketing

Digitale marketing stelt bedrijven in staat om specifieke doelgroepen te targeten op basis van demografische gegevens, interesses, gedrag en meer, wat leidt tot hogere conversieratio's.

Meetbare resultaten

Met tools zoals Google Analytics kunnen bedrijven de resultaten van hun marketingcampagnes nauwkeurig meten en analyseren, wat helpt bij het optimaliseren van toekomstige strategieën.

Interactiviteit

Internetmarketing maakt directe interactie met het publiek mogelijk via sociale media, e-mails, en feedbackformulieren, wat helpt bij het bouwen van klantrelaties en het verbeteren van klanttevredenheid.

Aanpasbaarheid en flexibiliteit

Digitale marketingcampagnes kunnen gemakkelijk worden aangepast en bijgesteld op basis van prestaties, klantfeedback en veranderende markttrends.

Verbeterde klantinzichten

Online marketing biedt diepgaande inzichten in klantgedrag en voorkeuren, wat bedrijven helpt hun producten, diensten en algehele klantbeleving te verbeteren.

24/7 marketing

Internetmarketing stelt bedrijven in staat om hun producten en diensten continu te promoten, ongeacht de tijd of dag, wat leidt tot verhoogde verkoopkansen.

Autoriteit binnen je sector

Door waardevolle content te bieden, kunnen bedrijven zich positioneren als autoriteiten in hun vakgebied, wat vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwt bij het publiek.

Internet marketeer zit aan bureau.

Gezien de complexiteit en de snelle ontwikkelingen in internet marketing, kan het een uitdaging zijn om zelfstandig op de hoogte te blijven. Dit is waar een gespecialiseerd marketingbureau zoals Kruisraket een cruciale rol speelt. Met onze expertise en voortdurende focus op de laatste ontwikkelingen in internet marketing, kunnen we je bedrijf ondersteunen en begeleiden naar effectieve groei.

Digitale strategie & dashboarding

Als bureau identificeren we door gerichte vragen jouw behoeften, ontwikkelen een digitale strategie op maat, en bieden een helder kostenoverzicht en rapportage via jouw persoonlijke dashboard.

Lead generation

Met een duidelijke strategie en de juiste call-to-actions maken we van je website een ware bezoekersmagneet en toveren we prospecten om in klanten.

Google Ads

Maak jezelf altijd en overal zichtbaar. Met SEA (Search Engine Advertising) zorg je ervoor dat mensen je vinden wanneer ze naar jouw product op zoek zijn.

SEO

Met SEO (Search Engine Optimization) verbeter je jouw organische rankings in Google zodat je website meer bezoekers aantrekt en leads genereert.

Social media

Inspireer je volgers en maak je merk bekend bij nieuwe relevante doelgroepen. Met pakkende content zorgen we voor momenten om te liken, sharen en converteren.

Webdesign & development

Wij maken jouw website met behulp van Craft CMS zo eenvoudig mogelijk voor jou en zo indrukwekkend mogelijk voor de klant.

E-mailmarketing

Een éénmalige nieuwsbrief of periodieke e-mailcampagnes: we bedenken, ontwerpen en programmeren e-mails die inspireren, overtuigen en converteren.

Online advertising

Online adverteren kan niet enkel via social media en Google. Er zijn nog veel meer relevante kanalen. Wij stellen de juiste aan u voor in een overzichtelijk mediaplan.

Fotografie, video en copy

We creëren aantrekkelijke content door middel van de beste in-house copywriters, fotografen en videocreators.